Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/home/steine01/public_html/kabbalahungary.net/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/php53/:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.8.9/bin-Q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt) in /data/0/f/0f5efbfb-8d89-4568-82eb-b30f52c393df/kabbalahungary.net/web/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 373
Kérdések és válaszok | kabbalahungary.net
Kabbalah Centre Hungary
Az Adomány

Kérdések és válaszok

„A Kabbala egy 4000 éves múltra visszatekintő, élő bölcsesség, amelyet vallásra, származásra, korra, társadalmi rangra és nemi beállítottságra való tekintet nélkül mindannyiunké.”

A Kabbala a zsidó vallásból ered?

A Kabbalát és a Júdaizmust sokan összekeverik. Igaz, hogy a történelem során a legtöbb kabbalista mester zsidó volt. Ugyanakkor számos nem zsidó tanító is élt, például Christian Knorr-von-Rosenroth, Pico Della és Sir Isaac Newton.

A kabbala bölcsessége sosem korlátozódott egy bizonyos vallás gyakorlóira. Sokkal inkább arra szolgál, hogy egyesítse a világ különféle vallású, származású tanulóit.

Keresztények, hinduk, buddhisták, muszlimok és zsidók egyaránt a lelki fejlődés működő módjaként tekinthetnek a Kabbalára.

Mi a Központ filozófiája?

A Kabbala Központ arra buzdítja a tanulókat, hogy kérdőjelezzenek meg mindent, és semmibe se higyjenek vakon. Alapelvünk, hogy a spiritualitásban nincs kényszer.

A Kabbala Központban azt tanítjuk, hogy mindannyian a saját életünkért vagyunk felelősek. A mottónk: “A lényeg a tanítás, nem a tanító.”

A Kabbala Központ nem tesz ígéreteket. Ha valaki keményen dolgozik, gondoskodó, törődő, toleráns emberré válik, aki javait és energiáit megosztja másokkal, az öröm, és az elégedettség olyan formáját és fokát élheti át, amelyet korábban soha. Ez persze senkinek sem pottyan az ölébe: egyénenként mindenkinek meg kell dolgoznia a saját maga lelki kiteljesedéséért.

A Kabbala egyetemes bölcsesség?

A történelem évezredeken át titkos tanításként említette a Kabbalát, amelyet csak a kiválasztottak tanulmányozhattak. A múltban gyakran ütközött ellenállásba, ha egy tanító úgy döntött, felfedi a Kabbala tanait a nyilvánosság előtt. Évezredeken át kíméletlenül végezték ki ezeket a mestereket.

Még ma is akdnak olyanok, akik szerint keresztények, nők, vagy azok, akik “nem elég szentéletűek” nem jogosultak Kabbalát tanulni. Ám a Kabbala Központ elszántan terjeszti a tanokat korra, nemre, vallásra és származásra való tekintet nélkül. Semmiféle ellenállás nem avatkozhat bele küldetésünk megvalósításába.

Mi a Kabbala?

A Kabbala nem vallás, és nem szekta. A világ legősibb szellemi bölcsessége, amely ősi titkokat fed fel és választ ad az emberi lélek rejtelmeivel kapcsolatos kérdéseinkre is. A kabbala tanai az anyagi és nem-anyagi univerzum titkait kutatja, és az emberiség fizikai és metafizikai természetét. A kabbala nem más, mint egy térkép, amely segít eligazodni az emberi lét káosszal, fájdalommal és szenvedéssel teli labirintusában.

A kabbalista bölcsek már évezredek óta azt tanítják, hogy minden emberi lényben ott rejlik a hatalmasság lehetősége. A Kabbala arra szolgál, hogy felfedezzük magunkban ezt a lehetőséget.

Ám a kabbalát nem elég tanulni, használni is kell. A célja nem más, mint megértést, szabadságot hozni az életünkbe és tiszta tudatállapotot teremteni – amelytől még a halál sem válaszhat el.

Mik a Kabbala alap tanai?

A Kabbala arra tanít, hogy ha meg akarjuk kapni az élettől azkat a javakat, amelyekre vágyunk – vagyont, szeretetet, egészséget, boldogságot -, előszőr meg kell tanulnunk önzetlenül adni. A cél tehát nem más, mint felismerni, hogy minden tettünket önös érdek vezérli, és megszabadulni az egónktól. A Kabbala számos módszert és lehetőséget kínál arra, hogy leromboljuk az Önző Énünket.

A Kabbala szerint bármi keseríti is az életünket – fájdalom, csalódás, káosz – nem afféle sorscsapás. Minden embernek komoly munkát, időt és energiát kell befektetnie ahhoz, hogy megszabaduljon az egónk álltal ránkkényszerített diktatúrától, és kiteljesítsük isteni, adakozó énünket.

Amíg ezt nem tesszük meg, mindennapjainkat megkeseríti a méreg, a féltékenység, azaz minden olyan érzelem, amely a reaktív magatartásból fakad. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy barlangban, remeteként kell élnünk, lemondva mindenről. Ellenkezőleg: a Kabbala legfőbb vágyunk beteljesítéséről szól. Ez a vágy nem más, mint a spirituális fény, amely minden ember legvégső célja kell, hogy legyen.

 • Feliratkozás

  * kötelező mező

  KABBALA TAGSÁGI PROGRAM


  KABBALA 1 ALAPFOKÚ TANFOLYAM VIDEÓN

  zohar project

  Kabbalisztikus Asztrológia - Az ön személyes képlete

English-US USA Europe/Africa Europe/Africa English-GB U.K. Français France Deutsch Germany Austria Austria Switzerland Kabbalah  Switzerland
Italiano Italy Netherlands Netherlands   Belgium Português Portugal Español Spain Kabbalah South Korea  Korea Русский Russia
Kabbalah Slovakia   Slovakia Farsiکبالا فارسی   South Africa South Africa Australia  Australia Polski Poland Magyar Hungary Kabbalah Croatia  Croatia