Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/home/steine01/public_html/kabbalahungary.net/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/php53/:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.8.9/bin-Q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt) in /data/0/f/0f5efbfb-8d89-4568-82eb-b30f52c393df/kabbalahungary.net/web/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 373
Kapcsolatok | kabbalahungary.net
Kabbalah Centre Hungary
Az Adomány

Kapcsolatok

Életünk célja, hogy átalakítsuk önmagunkat azért, hogy elfogadhassuk a teljességet és a végső beteljesülést. Azért vagyunk itt a világban, hogy felfedezzük a bennünk rejlő lehetőségeket és szó szerint olyanokká váljunk, mint Isten. Azért vagyunk itt, hogy kapjunk és adjunk, és ezzel teljesítsük létünk lényegét. Azonban saját átalakulási folyamatunk nem olyasvalami, amely absztrakt vagy teológiai szinten történik, hanem önmagunk és más emberek között játszódik le. Kapcsolataink – legfőképpen azok, amelyek a hozzánk legközelebb álló emberekhez fűződnek – jelentik az igazi lehetőséget arra, hogy toleranciát, adakozást, és szeretetet gyakorolhassuk, a Teremtő szándéka szerint. Ezek azok az értékek, amelyeket elsajátíthatunk, illetve muszáj elsajátítanunk ahhoz, hogy teljesítsük életünk igazi célját.

Ha egyszer megértjük ezt, minden ami önmagunk és mások között zajlik, új megvilágításba kerül. Szerelmesnek lenni – megnyílni az érzelmek és felfedezések végtelen skáláján – sokkal többet jelent majd, mint csupán romantikát vagy izgalmat. Sokkal mélyebb értelemben lelki szinten változunk és növekszünk. Szó szerint közelebb kerülünk Istenhez, és így cselekedvén megnyitjuk magunkat a teljesség felé, amelyet a közelség hoz el.

És ami ennél is fontosabb, hogy nem csak az örömteli pillanatokat osztjuk meg, amelyek segítik ezt az átalakulást; nehéz idők, vagy konfliktushelyzetek ugyancsak lehetőséget biztosítanak a pozitív változásra. Igazság szerint a kapcsolatokban előbukkanó nehéz pillanatok jelentenek igazi lehetőségeket számunkra. Ami tulajdonképpen a problémát jelenti, az valójában egy ajándék: egy lehetőség a belső akadály eltávolítására, amely önmagunk és a határtalan boldogság között áll, és ez az a boldogság, amire mi valójában rendeltettünk.

Túl gyakran foglalkozunk azzal, hogy a megfelelő emberrel találkozzunk, és hogy megtaláljuk azt az egy embert a millió közül, aki pontosan megfelel az igényeinknek, és elvárásainknak. Ám Kabbala azt tanítja, hogy ezzel rossz helyre fektetjük a hangsúlyt. Megfelelő emberré válni, és nem megtalálni a megfelelő embert, az igazi kulcs, a boldog kapcsolatokhoz. Mi több, a nehézségek és a nézeteltérések kivétel nélkül egyben lehetőséget is nyújtanak arra, hogy a megfelelő emberekké váljunk, és hogy teljes felelőséggel bírjuk gyakorlati szinten a konfliktuskezelést, és hogy megtanuljuk életünket, mint egészet látni. Amikor jövőnk tervezésénél a győzni mindenáron álláspontról a segíteni azoknak, akiket szeretünk álláspont irányába mozdulunk el, különösen akkor, amikor mérgesek vagyunk, mérgünk azonnal elszáll. Ez nem valami csoda, a dolgok így működnek a pozitív és negatív energiák szintjén. Csakúgy, ahogy nem lehet egyszerre sötétség és világosság sem, a konfliktusok is szertefoszlanak, amikor segítséget nyújtasz másoknak.

Hogyha ugyanazokkal a kapcsolati problémákkal szembesülsz újra és újra, az azért van, mert nem ismerted fel a probléma igazi okát. Még mindig arra vársz, hogy mások változzanak, ahelyett, hogy saját álláspontodon változtatnál. Álláspontunk megváltoztatása alapvető része spirituális tevékenységünknek. Van erre egy héber kifejezés: tikkun. Lelked létének célja a világban a tikkun beteljesülése. A kabbalisták úgy magyarázzák, hogy a lelkek többször alászállnak, hogy elérjék a spirituális változást, és mindaddig így tesznek, amíg egyszer és mindenkorra el nem érik ezt. A legszorosabb emberi kapcsolataidban teljesülhet be a tikkun, amelyekben nem csupán azt a személyt találod meg, akit kerestél, hanem te magad is azzá válsz, akivé válnod kell.

Isten megteremtette a világot, Isten megteremtett bennünket. A mi dolgunk viszont az, hogy megteremtsük önmagunkat úgy, hogy a Teremtőhöz hasonlatosan mi is adakozunk, és ne várjuk cserébe SEMMIT. Mert ily módon érhetjük el a teljességet, amit a Teremtő kíván és szándékozik adni nekünk. Ez az a tudás és bölcsesség, amelyre kapcsolataink tanítanak meg bennünket. És ez az, ami előtt a szívünket ki kell tárnunk, hogy megtanuljuk.

 • Feliratkozás

  * kötelező mező

  KABBALA TAGSÁGI PROGRAM


  KABBALA 1 ALAPFOKÚ TANFOLYAM VIDEÓN

  zohar project

  Kabbalisztikus Asztrológia - Az ön személyes képlete

English-US USA Europe/Africa Europe/Africa English-GB U.K. Français France Deutsch Germany Austria Austria Switzerland Kabbalah  Switzerland
Italiano Italy Netherlands Netherlands   Belgium Português Portugal Español Spain Kabbalah South Korea  Korea Русский Russia
Kabbalah Slovakia   Slovakia Farsiکبالا فارسی   South Africa South Africa Australia  Australia Polski Poland Magyar Hungary Kabbalah Croatia  Croatia