Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/home/steine01/public_html/kabbalahungary.net/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/php53/:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.8.9/bin-Q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt) in /data/0/f/0f5efbfb-8d89-4568-82eb-b30f52c393df/kabbalahungary.net/web/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 373
A Vörös Fonal | kabbalahungary.net
Kabbalah Centre Hungary
Az Adomány

A Vörös Fonal

A Vörös Fonal nem divat-kiesgészítő, vagy újkori hóbort. A hajdani kabbalisták ismertették meg a világgal ezt a rendkívül hatékony védelmet nyújtó eszközt. A funkciója kétszeres: elsősorban megvéd minket mások irigy tekintetétől, másodsorban pedig segít eltávolítani saját magunkból a féltékenységet és haragot. A Vörös Fonal egy vörös gyapjú szál a bal csukló körül viselve. A kabbalisták szerint ez nélkülözhetetlen eszköze a lelki és a testi védelemnek.

A Kabbala tanításai nem hirdetnek sem tilalmakat, sem parancsolatokat. A kabbalisták inkább pozitív vagy negatív energiákról beszélnek. A féltékenység és irigység negatív energiái a szemen keresztül sugároznak ki – így alakult ki a nyilvánvaló és egyben ősi kifejezés, a Gonosz Szem.

A Gonosz Szem az emberiség bölcsességtanának része. Mind Szokratész, Plátó és Arisztotelész beszéltek róla. A Bibliában is feltűnik. Királyok, királynők és hódítók félve tisztelték. A régi görögök hadihajóik orrára szemet festettek védekezésül a Gonosz Szem Ellen. A rómaiak ‘occulus malus’-nak hívták. A skótok ‘droch shuil’-nak.  A kabbalisták pedig ‘ayin horeh’- ként emlegetik.

A kabbalisták szerint, ez a fajta negatív energia az életünket és jólétünket befolyásolhatja. Visszatarthat bennünket sorsunk beteljesülésétől, sőt még mindazoknak az elvesztését is okozhatja amiket már az eddig elértünk.

A Vörös Fonal Technológia alkalmazása

A bal csukló körül viselve, a Vörös Fonal ugyanazon az úton működik ahogy a modern orvostudomány vakcinái. Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg. A lelket is hasonló technikával tudjuk immunissá tenni. A Kabbala azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély színe. A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negatívitástól – ez a spirituális vakcina a Gonosz Szem veszedelmes ereje ellen. A vörös szín ennek a technológiának egyik része.

Izraelben a Vörös Fonal a bibliai matriarcha Ráhel síremlékére van feltekerve. Ráhel a kabbalisták szemében az ősanya, akinek a legfelsőbb vágya a gyermekeinek védelmezése a gonosztól. Rahel, egész életén keresztül az emberiség védelmezőjeként cselekedett. A Kabbala szerint a nagy bölcsek sírhelyei egy bejáratot képeznek az energiaforráshoz, amelyet az életeik során létrehoztak. Tudván, hogy semmiféle hatalom nem szállhat szembe az édesanya természetes védő szeretetével – a Vörös Fonal Rahel síremlékéhez kötődve átitatódik az Ő védelmező erejével. Gyakorlati szempontból, ez egy nagy kihívást jelent, mivel Ráhel síremléke Izraelnek egyik politikailag legveszélyesebb részén található. Mindezek ellenére, a Kabbala Központ által árusított Vörös Fonal keresztül kell, hogy menjen ezen a veszélyes úton, ahhoz, hogy védelmének ereje a Gonosz Szemmel szemben a legmagasabb legyen.

A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz az ‘kapás’ fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás’ erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. A Vörös Fonalat a bal csuklónkon viselve a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk. A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől.

Szerezd be a saját vörös fonaladat a Kabbala Központ Magyarország előadásain és tanfolyamain.

 • Feliratkozás

  * kötelező mező

  KABBALA TAGSÁGI PROGRAM


  KABBALA 1 ALAPFOKÚ TANFOLYAM VIDEÓN

  zohar project

  Kabbalisztikus Asztrológia - Az ön személyes képlete

English-US USA Europe/Africa Europe/Africa English-GB U.K. Français France Deutsch Germany Austria Austria Switzerland Kabbalah  Switzerland
Italiano Italy Netherlands Netherlands   Belgium Português Portugal Español Spain Kabbalah South Korea  Korea Русский Russia
Kabbalah Slovakia   Slovakia Farsiکبالا فارسی   South Africa South Africa Australia  Australia Polski Poland Magyar Hungary Kabbalah Croatia  Croatia